Login

Diëtist-Therapeut

Ik geef voedingsadviezen voor jong en oud: voor mannen, vrouwen en kinderen.

Ik begeleid zowel heel jonge kinderen, huilbaby's, pubers, tieners, volwassenen, als de ouder wordende mens met gezondheidsvragen. Vaak ook hele gezinnen, vader, moeder en de opgroeiende kinderen.

Als "deeltijd"pensionado heb ik meestal op dinsdag en donderdag in de tweede helft van de maand nog spreekuur. Week 50 is mijn laatste werkweek en daarna stop ik met de praktijk per eind 2019, na 36 jaar. 

Heuvellaan 13, 1217 JL Hilversum
Telefoonnummer:

Ik heb geen telefonisch spreekuur meer. 
U kunt uw auto parkeren op de oprit.

View Map


Leukste consulten uit de praktijk?

Op de gezondheidsbeurs ben ik zelf gemeten. Wat is mijn biologische leeftijd, gemeten op AGE= Advanced Glycation Endproducts. Dat zijn stoffen die bij veroudering gevormd worden en klachten veroorzaken. zie  http://www.lifeunlimited.nl/alles-over-de-age-reader

En... mijn biologische leeftijd is ongeveer 20 jaar jonger dan mijn echte leeftijd. Is dat de winst van levenslang gezond eten, elke dag een extra portie vitamines, bio-actieve stoffen en een beetje geluk?


Vrouw ( 1978) met schildkliermedicatie en overgewicht: 

..... het resetten werkt!! Eindelijk ga ik afvallen!!

Commentaar van Lia:  we hebben een Reset programma uitgewerkt: eiwitshakes / groentesmoothies aangevuld met groente-extracten. Daarin ook een beetje olie voor de goede vetzuren en voor de verzadiging. Extra WINRGY als vitaminedrank. 's Avonds een flinke portie groente en een vleesvervanger voor voldoende eiwitten. En... 4kg in 1 week eraf!! 

We gaan door. Samen met de patiënt zoek ik naar de juiste behandelroute, voeding, suppletie, beweging én leefstijl: complementair


Reactie van een vrouw (1966) tijdens consult.

Wil je voor mij uitzoeken wat ik kan doen. Het gaat goed met mijn fibromyalgie en spieren en gewrichten. Maar ik krijg eczeem, ik wil liever geen hormoonzalf. Wat kan ik doen? 

Commentaar van Lia: deze mevrouw eet gezond, ademhalingstechnieken en zingen hebben goed gewerkt om de gewrichtsklachten en pijn onder controle te krijgen. Maar er blijft een gevoeligheid voor ontstekingen. We hebben een detox samengesteld te gebruiken als dressing of innemen met goede olie, passende kruiden, azijn. En apart nog enkele aminozuren. Deze aanpak past zo mooi bij deze mevrouw. 


Resultaten?  

Beste resultaat van de KOOLHYDRAATarm eten, hoe doe je dat? beginnersgroep is behaald door M..., 8 kg afgevallen in 3 maanden tussen eind januari en eind april.

De 11 deelnemers van de vervolggroep KOOLHYDRAATarm eten, hoe doe je dat? zijn na de zomervakantie 2018 25 kilo lichter dan voor de zomervakantie! Het lichaam reageert weer.

 

Nog meer resultaten?

.... mag naar de marine! Zijn ondergewicht is verdwenen, zijn BMI is nu 18,  hij is 6 kg gegroeid in 5 weken tijd met veel gezonde voeding. Persoonlijk advies, bijvoeding, rekenen met de app en ik zei tegen hem: denk niet lust ik dit nog, maar denk kan dit er nog bij

Spectaculair.... zwanger! 

Zo reageerde de vader - to be. Samen met zijn vriendin waren ze al twee jaar in behandeling bij de fertiliteitskliniek en de zwangerschap was nog niet tot stand gekomen. Ze leefden gezond, aten vegetarisch, gebruikte geen alcohol en toch... nog steeds niet zwanger.

Ik adviseerde een aantal orthomoleculaire supplementen, vooral voor de vader - to be, maar ook voor de moeder - to be.  Hij belde me na een aantal weken: gelukt! Ze is zwanger. De kwaliteit van het sperma was 300% verbeterd en de zwangerschap is tot stand gekomen. De orthomoleculaire suppletie was de enige verandering in de afgelopen periode. Begin 2020 wordt de kleine verwacht. 

Glunderen: notitie van 7 november 2019 

Ik ga wel een beetje glunderen van de leuke reacties van mijn patiënten: Je bent een fantastische diëtist.... Ik ben al meer dan 20 jaar in jouw praktijk en je hebt me altijd deskundig geholpen..... bedankt voor je inzet... En 5 bossen bloemen in één week van mijn tevreden patiënten is ook heel leuk.

Ik heb een mail gestuurd aan mijn patiënten van dit jaar en gemeld dat ik eind december echt ga stoppen. Wat moeten we zonder jouw adviezen? vragen veel patiënten. 

Ik heb geen antwoord.

Ik heb met een grote dosis nieuwsgierigheid én deskundigheid mijn adviezen gegeven, ik gebruik toegepaste kinesiologie om dat af te stemmen en juist die combinatie heeft mijn werkwijze zo mooi en effectief gemaakt. Veel patiënten zijn me dankbaar voor het opzoeken van de juiste supplementen  voor hun specifieke vragen. Met name depyrrol (KEAC / Timm Health Care) is een supplement dat ik alle afgelopen 35 jaar ben blijven adviseren. 

Mijn advies voor u: zoek op internet een orthomoleculair diëtist of therapeut, vraag hoe ze werken, welke testmogelijkheden hebben ze, gebruiken ze kinesiologie, welke supplementen adviseren ze etc...