Login

Diëtist-Therapeut

Test uw persoonlijke voedings- en trainingspatroon met DNAFit of Gene Coach
U kunt zelf een DNA test aanvragen. De uitslag en toelichting op de test, advies over uw voeding en suppletie  kunt u met mij bespreken in een consult.

Klik hier voor een video over DNAFit

Klinische Psycho Neuro Immunologie
In de update van 2013 zijn een groot aantal werkingsmechanismen uitgewerkt. Als een film worden vele aspecten, die bijdragen aan gezondheidsklachten, geordend en vertaald naar een leefstijladvies. Gebruik van kruiden en andere leefstijladviezen om de neurologische afstemming van ons lichaam te ondersteunen of voorzichtig bij te sturen is verbazingwekkend. Narritive Expressive Writing om opgedane ervaringen minder belastend te laten zijn, is verhelderend. De nieuwe middelen van de cPNI behandeling, geïntroduceerd eind 2014, kunnen alleen op advies van een kPNI-therapeut ingezet worden.

Gerichte suppletie
voor bevordering van de gezondheid door ondersteuning van het brein, de stofwisseling en het immuunsysteem. 

Oerslank, Snel Slim, Slim op het juiste gewicht
zijn boeken die veel informatie geven over voeding en leefstijl. Hoe reageert ons lichaam en op welke wijze kunnen we actief werken aan een goede gezondheid? Steeds meer onderzoeken tonen aan dat overgewicht samengaat met het eten van veel koolhydraten. Ook het Kenniscentrum Overgewicht adviseert een voeding met een zeer laag gehalte aan koolhydraten om buikvet en insuline-resistentie te verminderen. In de groepscursussen KOOLHYDRAATarm eten, hoe doe je dat leert u hoe u uw voedingsgewoonten kunt aanpassen. Ook een persoonlijk consult is mogelijk

Richtlijnen Goede Voeding 2015 en  Aanbevelingen vitamines en mineralen 2018
Wij, het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten, zijn blij dat de Gezondheidsraad in de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding ook, wetenschappelijk onderbouwd, meer groente aanbeveelt. Deze adviezen geven wij al jaren!!

De aanbevelingen voor vitamines en mineralen zijn aangepast, met meer wetenschappelijke onderbouwing. De aanbevelingen voor volwassenen voor vitamine A, magnesium en ijzer (voor vrouwen) zijn verhoogd. Binnenkort worden deze gegevens op de site van de Gezondheidsraad gepubliceerd.  

Wanneer worden de zorgverzekeraars eindelijk voedingsbewust?
Juli 2017: "Voeding als medicijn" kunt lezen op de website van Wageningen University Research www.wur.nl/minder pillen. De zorgverzekeraars voeren al jaren een conservatief beleid en maken al jaren geen extra geld vrij voor voedings- en dieetbegeleiding door de diëtist. Het is al lang onderzocht dat dieetvoorlichting haar geld dubbel en dwars waard is én kostenbesparend is. Wij activeren de patiënt om een gezonde leefstijl en goede voeding toe te passen. De "bijwerkingen" van deze leefstijl zijn positief en kostenbesparend.                                                                                                    

Zorgverzekeraar.....ik vind het schandalig dat voeding een vergeten behandelwijze in de Nederlandse gezondheidszorg is. Verstop u niet achter lege praatjes over onderhandelingen. Leest u  brieven, mails, info, actie vanuit onze beroepsgroep wel? Ik reken erop dat u ze leest en dat u zorgvuldig en zorgzaam antwoordt. 

PRAKTIJKAANPASSINGEN 2019

Vanaf 1 januari 2019 sluit ik geen contracten meer af met de zorgverzekeraars. Ik ga de administratieve beslommeringen anders organiseren en minder werken. U ontvangt de rekening, betaalt mij rechtstreeks en u declareert bij de verzekeraar. Afhankelijk van uw polis ontvangt u 80-100 % voor de dieetbegeleiding of €45,00 per consult vanuit uw aanvullende verzekering. Ook in 2019 en 2020 ben ik nog geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.